Hlavní obsah

Ve Zlíně vzplál zahradní domek, uvnitř zemřel člověk

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Lidské tělo bez známek života objevili hasiči, kteří likvidovali v noci na pátek požár zahradního objektu v Havlíčkově ulici v městské části Zlín - Malenovice. Mrtvá je žena, kerá bydlela v sousedním domě.

Foto: HZS Zlínského kraje

V objektu v zahradě ve Zlíně našli hasiči mrtvé lidské tělo.

Článek

„Ve 21:32 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně oznámen požár zahradního objektu. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a Otrokovic. Na místě byly už při příjezdu vidět hustá oblaka černého dýmu,“ popsal mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Podle předběžných výsledků vyšetřování by se mohlo jednat o pětačtyřicetiletou ženu žijící ve vedlejším rodinném domě. Totožnost zemřelé však potvrdí až nařízená soudní pitva.

Kriminalisté místo tragédie předběžně ohledali, pokračovat budou moci po vychladnutí požářiště. Nasazen bude také policejní psovod se služebním psem se specializací na vyhledávání akcelerantů hoření. Vyšetřování příčiny požáru bude probíhat v následujících dnech,“ doplnila mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Monika Kozumplíková.

Požár se rozšířil i na garáž

Hasiči zjistili, že plameny zcela zachvátily dřevěný zahradní objekt na pozemku rodinného domu a šířily se na další hospodářský objekt a na garáž v sousedství. „Do dvanácti minut se podařilo dostat požár pod kontrolu a zabránit zasažení garáže. Při provádění hasebních prací bylo ve vnitřní části vyhořelého zahradního objektu nalezeno lidské tělo,“ dodal mluvčí.

Požár se hasičům podařilo zlikvidovat. Na místě zasahovali psychologové hasičů a Policie ČR, kteří spolu s proškolenými hasiči poskytli rodinným příslušníkům oběti posttraumatickou pomoc.

Foto: HZS Zlínského kraje

Shořelý zahradní domek

Posádka zdravotnické záchranné služby ošetřila jednoho lehce zraněného člověka, který se pokoušel v době po zjištění požáru zachránit domácí zvířata z hospodářského objektu, na který se požár šířil.

Místo události si převzali vyšetřovatelé hasičů a policie ČR. „Dosavadním šetřením byly vyloučeny verze vzniku požáru v důsledku technické závady, samovznícení sena uloženého v zasaženém objektu nebo používání topidla. V dopoledních hodinách bude vyšetřování na místě tragické události pokračovat,“ uvedl Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám