Hlavní obsah

Čtrnáctkrát trestaného zloděje chytil okradený

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Číslice 15 bude zřejmě osudová pro dvaačtyřicetiletého recidivistu z Brna. Kriminalisté mu totiž v těchto dnech dokázali celkem patnáct vloupání a mnohokráte trestaný muž zřejmě skončí popatnácté ve své kriminální kariéře za mřížemi.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Osudným se zlodějovi, který spolupracoval i s o pět let mladší ženou, stala jeho poslední akce, kdy ho chytil sám okradený.

„Scénář byl vždy obdobný. Dvojice kradla z nedostatečně zabezpečených rodinných domků či ze společných prostor bytových domů. Nejčastěji se jednalo o elektroniku a kola, nezřídka se pachatelům nepodařilo nic odcizit a způsobili majitelům nemovitostí škodu při násilném vniknutí do objektu. Odcizené věci mizely za zlomek hodnoty v zastavárnách,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Při posledním pokusu o vloupání byl muž vyrušen majitelem bytu. Zloděj se dal na útěk, ovšem majitel ho pronásledoval několik ulic a nakonec ho dostihl.

„Pachatel se mu snažil namluvit, že chtěl v místě pouze vykonat potřebu. Majiteli však neušlo, že se snažil schovat do kapsy šroubovák. Na svůj patnáctý trest si muž počká ve vazbě,“ dodal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám