Hlavní obsah

Hasiči bojují s požárem v areálu obřích mrazíren u Kladna

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár zasáhl v pátek budovu v areálu tuzemské pobočky belgické pekárenské skupiny La Lorraine v Kladně - Kročehlavech. Hořet začalo kolem 9. hodiny ráno, z oken a dveří se valil hustý černý dým. Hasiči museli vyhlásit třetí poplachový stupeň. Záchranáři ošetřili osm lidí, kteří se nadýchali kouře. Šest jich převezli do kladenské nemocnice.

Foto: Matěj Říha, ČTK

Hasiči na místě zásahu

Článek

„Hoří uskladněný polystyren v dvoupatrové budově. Hasiči musí zasahovat v dýchací technice,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Ani po několika hodinách se nepodařilo oheň lokalizovat, plameny se dál šířily uskladněným polystyrenem. U požáru dvoupatrové budovy zasahuje 11 hasičských jednotek. Ovzduší na místě monitorují hasiči z chemické laboratoře.

Foto: Matěj Říha, ČTK

K požáru se sjelo jedenáct hasičských jednotek.

Záchranáři podle mluvčí středočeských záchranářů Terezy Vojtové zkontrolovali nejprve sedm lidí zasažených kouřem, později ještě byli na místo přivoláni znovu, aby pomohli jedné ženě.

„U většiny z nich se jednalo o podráždění očí, dýchacích cest a někteří si stěžovali na dušnost,” uvedla mluvčí.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár v areálu bývalých mrazíren v Kladně - Kročehlavech

Požár zasáhl budovu, která spojuje objekty vrátnice do areálu a nový mrazák na pečivo, jenž je údajně největší v Evropě. Podobný sklad má koncern belgické pekárenské skupiny La Lorraine jen v Belgii, ale menší.

Společnost výstavbu obřího mrazáku za půl miliardy korun dokončila v loňském roce. Do mrazáku se vejde 27 000 palet se zbožím. [celá zpráva]

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár mrazíren

O požáru byl informován také kladenský magistrát a na místě zasahuje chemická laboratoř. Ta monitoruje ovzduší. Hasiči zasahují v dýchací technice a pomáhají jim termokamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám