Hlavní obsah

Felicia, jejíž řidič boural v Plzni při honičce s policií, byla ukradena na jihu Čech

– Plzeň
Právo, pab, ib

Felicia, jejíž řidič v sobotu boural v plzeňské Vejprnické ulici při honičce s policií, byla ukradena na jihu Čech. Majitel z Protivína vůz postrádal od 23. prosince. „Ten den nahlásil jeho krádež,“ potvrdil Právu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Při nehodě zemřela spolujezdkyně

Článek

Zajímavé ale je, že při ohledání havarované škodovky na místě havárie našli policisté klíčky v zapalování.

K nehodě, při níž zemřela spolujezdkyně z felicie a další čtyři lidé včetně jednoho policisty byli zraněni, došlo během pronásledování dvaatřicetiletého řidiče, který nezaplatil u čerpací stanice v Plzni-Křimicích. Nezastavila jej ani čerpadlářka, která se mu postavila do cesty.

Za vozidlem, kterému chyběly poznávací značky, se pustilo několik policejních hlídek. Řidič rychle odjížděl ve směru do centra města, pak to otočil směrem na Vejprnice. „Na okraji města dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, přejel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím Peugeotem 306,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Viník nehody bojuje o život 

Odmrštěná felicia ještě narazila do policejního vozu, který stál náhodou u krajnice. Hlídka, která škodovku pronásledovala, v té době na místě ještě nebyla.

Viník nehody skončil ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení plzeňské fakultní nemocnice. „Vyslechneme ho, až to umožní lékaři. Už jsme ale zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a usmrcení z nedbalosti,“ podotkla Jiroušková. Zatím není ani jasné, zda měl řidič v krvi alkohol.

V peugeotu utrpěli středně těžká zranění dvaatřicetiletý muž a o dva roky starší žena. Nejlépe dopadl policista z nabouraného hlídkového vozu, který mohl být po ošetření na chirurgii propuštěn do domácího ošetření.

Reklama

Související články

Policejní honička v Plzni skončila tragédií

Jednoho mrtvého a čtyři zraněné si vyžádala tragická srážka tří aut, ke které došlo v sobotu dopoledne ve Vejprnické ulici v Plzni. Auta se srazila, když...

Výběr článků

Načítám