Hlavní obsah

Opilec na zastávce zkopal psa, strážníkům hrozil sprejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šedesátiletý muž si v pondělí v Brně-Bystrci vybíjel zlost na svém psovi, se kterým stál na zastávce. Do psa kopal a křičel na něj. Přivolaným strážníkům pak vyhrožoval použitím slzného spreje. Jeho chování bude řešit přestupková komise.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal na náměstí 28. dubna, informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

„Hlídka šedesátiletého podezřelého podle popisu rychle vypátrala a ihned se k ní přihlásilo několik svědků. Tvrdili, že muž do svého psa kopal, křičel na něj a potom byl údajně velmi vulgární na personál stánku dopravního podniku,“ uvedl mluvčí.

Muž, který byl pod vlivem alkoholu, svou agresivitu nemírnil ani před strážníky, pohrozil jim zbraní, kterou měl u sebe. Při prohlídce pak hlídka našla slzný sprej.

„Případ předali strážníci přestupkové komisi pro podezření z porušení zákona na ochranu zvířat a ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Zaběhnutého psa našli strážníci o dvě hodiny později uvázaného u Svratky a převezli ho do útulku městské policie na ošetření. Muž je tedy navíc podezřelý z porušení městské vyhlášky, protože nechal svého psa bez dozoru,“ konstatoval mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám