Hlavní obsah

Neosvětlený chodec šel uprostřed silnice, srážku s autem nepřežil

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Tragicky skončil v úterý večer v Opavě-Vávrovicích střet šedesátiletého muže, který vedl kolo, s nákladním vozidlem s přívěsem. Muž, který šel po silnici neosvětlený, zemřel krátce po nehodě.

Foto: Policie ČR

Chodec měl jít uprostřed silnici

Článek

Smutná událost se odehrála v 19.20 hod. na silnici I/57. „Řidič nákladního vozidla jedoucí od Holasovic na Opavu přehlédl chodce s kolem na neosvětlené komunikaci a přední částí vozidla ho srazil, který šel ve stejném směru,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Wellnová.

Chodec měl jít středem silnice, nesvítilo mu kolo a ani neměl na oděvu reflexní prvky. „Po střetu zůstal i s kolem zaklíněn pod nákladním vozidlem,“ dodala s tím, že muž utrpěl zranění neslučitelná se životem.

U řidiče nákladního auta byla dechová zkouška na alkohol negativní. Na vozidle vznikla škoda okolo 80 tisíc korun, na jízdním kole asi tisíc korun. Silnice byla kvůli vyšetřování nehody asi na 2,5 hodiny uzavřena.

„Chodec je podezřelý z přestupku, protože porušil své povinnosti. Řidič nákladního vozidla je podezřelý z porušení pravidel při objíždění a je podezřelý z přečinu usmrcení z nedbalosti,“ objasnila Wellnová a doplnila, že dopravní policisté příčinu nehody i nadále prověřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám