Hlavní obsah

Za nezaplacené auto dlužníka zfackovali a unesli

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dramaticky prožité chvilky má za sebou jednadvacetiletý mladík žijící v Brně. Kvůli nesplacenému dluhu byl unesen svými známými a dostal několik facek. Únoscům nakonec utekl poté, co ho z Brna převezli až do Třebíče.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý příběh se začal psát už před rokem, kdy si mladík dohodl koupi auta od bratrance své tehdejší přítelkyně za 21 tisíc korun. Protože ale neměl dost peněz, domluvili se na tom, že zaplatí pouze část ceny a zbytek uhradí později.

Mladý muž auto používal, ale dluh platit nechtěl, nereagoval ani na telefonáty. Bývalý pětatřicetiletý majitel vozu se proto rozhodl celou situaci rázně vyřešit.

„Mladíka nechal jiným známým vylákat minulý týden k obchodnímu domu v ulici Dornych. Na parkovišti ho následně zfackoval a natlačil do vozidla. Na místě se nacházel ještě další muž a jedna žena. Všichni nasedli do auta a vyrazili na cestu,” řekla policejní mluvčí Andrea Procházková.

Až deset let vězení

„Při jízdě mladík obdržel ještě několik ran a muž, kterému dlužil asi šest tisíc korun, mu vzal mobilní telefon a peněženku s doklady. Pětice dojela až do Třebíče, kde se mladíkovi podařilo na křižovatce utéct z auta a kontaktovat projíždějící hlídku dopravních policistů,“ doplnila mluvčí policie.

Všichni zúčastnění nakonec skončili na policejní služebně, tři muži a jedna žena jsou podezřelí z loupeže a omezování osobní svobody, za které mohou skončit až na deset let ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám