Hlavní obsah

Do bytu v Ostravě vtrhla tlupa mužů a začalo peklo, jedna dívka skončila pod oknem

Právo, den
Ostrava

Ostravští policisté a záchranáři museli v sobotu vyjíždět k neobvyklému případu násilí. Do jednoho z bytů v Ostravě-Přívoze vtrhla násilím skupina lidí a začala byt demolovat. Při agresivním útoku byla zraněna devětatřicetiletá žena, čtrnáctiletá dívka skončila na ulici pod oknem bytu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Událost se stala v sobotu o půl šesté odpoledne. Zadrželi jsme šest podezřelých osob. Nyní probíhají výslechy zadržených a svědků. Kromě toho, že poškodili zařízení bytu, tak také čtrnáctiletá dívka skončila na ulici pod oknem. Spadla z výšky dva a půl metru. Zjišťujeme, zda vypadla, či ji někdo vyhodil,“ sdělila Právu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že motiv činu policie intenzivně zjišťuje.

Podle mluvčího moravskoslezské záchranky Ladislava Langa obě zraněné ženy odvezli záchranáři z bytu na úrazovou ambulanci ostravské městské nemocnice.

„Žena utrpěla více úderů do hlavy a stěžovala si na bolest ruky. Dívku bolela bederní část zad,“ upřesnil Lang.

Policie zadržené muže podezřívá z porušování domovní svobody, zatím však nikoho neobvinila. „Není vyloučeno, že po výsleších přibydou ještě další podezření. Nevylučujeme ani změnu právní kvalifikace. Intenzivně pátráme i po motivu útoku,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám