Hlavní obsah

Expolicista Foltýn dostal za vydírání tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Jihlavský soud ve čtvrtek poslal bývalého policistu Martina Foltýna na tři roky do vězení kvůli vydírání. Další obžalovaný, Roman Motičák, odešel od soudu s pětiletým trestem odnětí svobody, Zdeňka Zapletala soud viny zprostil. Rozsudek je nepravomocný, státní zástupce se proti němu odvolal, obhájci obžalovaných si vzali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Trojice podle obžaloby od předloňského srpna do září vydírala třiapadesátiletého veterináře Luboše Kucharoviče z Velkého Beranova na Jihlavsku. Vydírání podle obžaloby provázelo mučení, vyhrožování a žhářský útok.

Organizátorem vydírání byl údajně osmatřicetiletý Motičák, který podnikateli dlužil přes milión korun. Pětatřicetiletý Foltýn v případu figuruje jako hlavní vykonavatel vydírání.

Státní zástupce Ivo Novák navrhl během předešlého jednání v závěrečné řeči pro Foltýna a Motičáka osmileté nepodmíněné tresty, pro Zapletala 2,5 roku s podmíněným odkladem na tři roky.

Foltýn dříve působil v neoficiálním policejním Delta týmu, což byla skupina policistů, která se údajně vyznačovala bezdůvodnou agresivitou k cizincům a příslušníkům menšin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám