Hlavní obsah

Rozbouřená Ostravice strhla dívku, z vody ji zachránil policista

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Veliké štěstí měla jedenáctiletá dívka, která spadla ve středu pod jez na řece Ostravici ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku. Divoká voda dívku strhla a po nedobrovolném překonání splavu ji unášela po proudu. Dívka se dokázala zachytit kamenů uprostřed řeky, víc ale nesvedla. Sílu na návrat na břeh už nenašla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Volání o pomoc uslyšel starší muž, ze zdravotních důvodů jí ovšem nemohl pomoci, a proto ihned vytáčel linku 158. „Zpráva se dostala k policejní hlídce, která dorazila na místo jako první. Policista, 34letý nadstrážmistr, neváhal ani sekundu a pro dívku do vody skočil,“ přiblížila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Do záchrany školou povinné dívenky se následně zapojily i dvě jednotky hasičů, kteří se vracely z výcviku a středeční soutěže ve vodním záchranářství na přehradě Slezská Harta na Bruntálsku.

„Hasiči měli ‚po ruce‘ potřebné vybavení, včetně několika nepromokavých kombinéz. Ty už měli hasiči oblečeny při příjezdu k inkriminovanému jezu. Vyjela tam také jednotka sboru dobrovolných hasičů z Frýdku,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela a dodal, že hasiči pomohli z vody také obětavému policistovi, jenž po celou dobu držel dívenku, aby ji nestrhla rozbouřená řeka.

Na místo přiletěl také vrtulník, ale nebylo jej zapotřebí. „Dívka se sice nalokala špinavé studené vody, ale při předávání záchranné službě byla podle zasahujících hasičů při vědomí. Byla převezena do frýdecko-místecké nemocnice,“ doplnil Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám