Hlavní obsah

Bratrance dívky zavražděné v Jihlavě policie za výhrůžky neobvinila

Jihlava

Mladíka, jenž vyhrožoval zabitím třetímu obviněnému v případu vraždy patnáctileté školačky v Jihlavě, policie nakonec z ničeho neobvinila a propustila ho. Mladý muž, který je bratrancem zavražděné dívky v reportáži TV Nova vyhrožoval jednomu z obviněných. Policie ho zadržela a posléze bez obvinění propustila.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Skládka, kde našli tělo mrtvé dívky

Článek

"Vyjádřil se způsobem, jaký u adresáta výroku mohl vzbudit důvodné obavy o zdraví a život. Policie proto musela ze zákona konat. Mladík byl vyslechnut a podal vysvětlení, které komentovat nebudu. Obviněn nebyl. Byl poučen, že podobné jednání je nepřípustné," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Patnáctiletá dívka byla zavražděna v noci na 16. března,  v jihlavském bytě, kde bydleli její známí. Přišla k nim z diskotéky.

Dvacetiletý muž dívku kvůli zatím nejasnému sporu podle policie úmyslně vyhodil z okna. Dívka pád z několikametrové výšky přežila. Muž ji odnesl opět do bytu, zavolal dva známé a společně řešili, jak ji usmrtit. Dívku škrtili a na krk jí šlapali těžkou botou.

Po trýznění trvajícím desítky minut ji nakonec usmrtili, tělo zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Tělo pak skončilo na skládce v Henčově, kde bylo o několik dnů později nalezeno.

Policie z vraždy obvinila dva mladíky z Jihlavy. Soud je již vzal do vazby, hrozí jim až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Třetí podezřelý mladík, na něhož směřovaly výhrůžky dívčina bratrance, je obviněn z neposkytnutí pomoci. Údajně druhým dvěma obviněným pomohl zahladit stopy, zahalit tělo do prostěradla a odnést do kontejneru. Je vyšetřován na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám