Hlavní obsah

Šéf ostravské realitní kanceláře je ve vazbě, měl zpronevěřit přes dva milióny

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zatím na bezmála dva a půl miliónu je vyčíslena škoda, kterou způsobila ostravská realitní společnost Koruna Reality svým klientům. Ti firmě zaplatili zálohy na úhradu kupní ceny nemovitostí, obviněný šéf realitky ale svým závazkům nedostál, a lidé tak přišli nejen o peníze, ale ani se nedočkali vysněného bydlení.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Článek

Šéf firmy už byl obviněn ze zpronevěry a v současné době se nachází ve vazbě. Počet poškozených stále není konečný, policie získává informace o dalších. O dalších okradených zřejmě kriminalisté ještě nevědí.

„K řádnému zadokumentování věci žádáme zúčastněné poškozené, kteří dosud nekomunikovali s policisty, aby informace sdělili na lince 158,“ vyzývá veřejnost mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Jednání muže spadá především do let 2011 a 2012. „K zajištění zprostředkování užívání nemovitostí měli klienti obviněnému poukázat různé finanční částky, například na úhradu kupních cen nemovitostí. Tyto zálohy se pohybovaly v některých případech v částkách okolo 50 tisíc korun. Dále měli poškození poukazovat obviněnému finanční hotovost určenou k nákupu bytů, případně členských práv k bytu,“ sdělila mluvčí.

„Zástupce společnosti podle obvinění nedostál svému závazku, poukázané finanční prostředky v rozporu s ujednáním klientům nevrátil a užívání či nákup nemovitosti nezprostředkoval,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám