Hlavní obsah

Řidička zamkla batole i s klíčky do auta, vysvobodili ho hasiči

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Neobvyklou záchranu batolete z uzamčeného osobního auta mají za sebou ostravští hasiči. Roztržitá maminka omylem zabouchla dveře automobilu, uvnitř kterého zůstaly kromě roční holčičky uzamčeny i klíče. Zákrok hasičů byl úspěšný, spěchající řidička jim ale ujela i s radiostanicí, položenou na střeše vozu. Přístroj se naštěstí později našel.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Žena odjela i s vysílačkou na střeše

Článek

Událost se stala ve čtvrtek před polednem, kdy řidička ukládala svou roční dceru do autosedačky a klíče s centrálním zamykáním předtím položila na přední sedadlo. Poté, co zabouchla i zadní dveře, se už nemohla dostat dovnitř.

Žena okamžitě zavolala na pomoc hasiče, kterým se podařilo pomocí klínků vytvořit mezeru mezi předními dveřmi a sloupkem a pomocí improvizované udice klíče z auta vytáhli.

„Holčička zprvu spala, během zásahu hasičů už na ně kulila vyděšením očka. Pak skončila v rukou matky, která hasičům nezapomněla poděkovat. V průběhu balení hasičského nářadí ale řidička najednou nasedla do auta a odjela,“ řekl mluvčí s tím, že na střeše vozu zůstala ležet kapesní radiostanice.

Nálezce odmítl odměnu

„Hasiči se s řidičkou spojili pomocí mobilního telefonu, ale na střeše už nic neměla,“ dodal mluvčí. Naštěstí se radiostanice našla a ve čtvrtek odpoledne ji na stanici hasičů v Ostravě-Zábřehu přinesl neznámý nálezce.

„Šlo o muže středního věku. Na dotazy dozorčího, aby alespoň řekl své jméno, příjmení a poskytl číslo telefonu k odměně a poděkování, slušný a usměvavý nálezce jen řekl: Chcete mi nechat zahrát? a po anglicku zmizel točícími dveřmi stanice,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám