Hlavní obsah

Počet obětí frenštátského masakru stoupl na šest, ukázal výsledek pitvy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Policie v noci na sobotu oficiálně potvrdila, že při sérii explozí a následném požáru a zřícení panelového domu ve Frenštátě pod Radhoštěm zahynulo celkem šest lidí. Ukázaly to výsledky genetických expertíz. O závěru znalců o půlnoci informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková. Doposud policie oficiálně mluvila pouze o pěti mrtvých.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky exploze ve Frenštátě pod Radhoštěm

Článek

Policie se původně domnívala, že závěr o celkovém počtu obětí bude moci vyřknout až příští týden, znalecké zkoumání ale nakonec bylo rychlejší, než se čekalo.

„Znalci odboru kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje odvětví genetiky dokončili analýzy a srovnání profilů DNA. Závěry znalců pak znamenají ve svém důsledku identifikaci páté a také šesté oběti výbuchu ve Frenštátu pod Radhoštěm,“ sdělila mluvčí.

Nalezené lidské ostatky, jež byly vyzdviženy ze sutin domu, jsou podle mluvčí ostatky dvou pohřešovaných žen, nikoliv jen jedné „ Celkem si tak výbuch vyžádal šest mrtvých - tři dětí, dvou žen a jednoho muže. Počet zraněných je jedenáct,“ upřesnila mluvčí.

V nemocnici jsou stále tři vážně zranění. "U tří pacientů se zdravotní stav, bohužel, nezměnil a stále zůstávají na jednotce intenzivní péče," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě Tomáš Oborný.

V kritickém stavu je stále žena, která má popáleniny na 90 procentech těla, a muž, který má popálenou polovinu těla.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Plyn v domě v ulici 6. května explodoval minulou neděli brzy ráno. Kromě pěti obyvatel domu zemřel i pravděpodobný strůjce útoku, dvaašedesátiletý Antonín Blažek. I on bydlel v domě. O byt kvůli dluhům přišel v exekuci a měl se odstěhovat.

Blažek byl problémový nájemník. U města si neustále stěžoval na chování ostatních nájemníků, stejně tak si ale lidé stěžovali na něj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám