Hlavní obsah

Hledaný král hanáckého podsvětí se sám přihlásil na policii, bál se kumpánů

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V doprovodu svého advokáta se policistům v Brně sám přihlásil dlouhodobě policií i Interpolem hledaný Chorvat. Právě tento muž byl považován za krále hanáckého podsvětí a za jednoho z významných bossů mezi evropskými zloději aut.

Článek

Muž už 15 let žijící v ČR, který na podzim loňského roku policistům utekl i přes důkladnou síť nástrah a poté se pravděpodobně skrýval, prý vůbec netušil, že ho policie hledá.

„Muž uvedl, že neměl ani potuchy, že po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Byl obviněn mimo jiné i kvůli několika dalším kradeným vozům, o kterých se domníváme, že je má na svědomí. Nyní je již ve vazbě,“ potvrdil Právu mluvčí policie Pavel Šváb.

Podezřelý byl přitom už půl roku před podzimním zátahem pod policejním dohledem. Kriminalisté tehdy nasadili i odposlechy a další sledovací techniku. Mazaný muž přesto udělal na strážce zákona dlouhý nos. Ve chvíli, kdy už měli kriminalisté dostatek důkazů a mělo dojít k zatčení, ujel muž od benzinové pumy, kde ho chtěli chytit, v kradeném voze.

Bál se podsvětí

Jeho „pracovní“ vůz, což byl šestilitrový Volkswagen Touareg ukradený na Slovensku, se našel sice už po deseti minutách, ale bez zloděje. Po tom se slehla zem a policie po něm začala pátrat. „Bylo to v místech, kde bylo jen velmi těžké nepozorovaně obsadit celý prostor. Navíc prodlení vzniklo díky cestě speciální jednotky z Brna do Prostějova. Pachatel, proti kterému máme konečně dostatek důkazů, aby mohl být postaven před soud, bohužel zmizel,“ uvedl tehdy jeden ze členů týmu, který se dlouhodobě činností Chorvata zabýval.

Muže rovněž označil za velmi nebezpečného. Policisté doufali, že jim může pomoci vztah hledaného s jeho rodinou, na kterou měl silnou vazbu. To se však nestalo a podle některých náznaků se přihlásil nyní na policii sám, pravděpodobně kvůli ochraně před podsvětím.

V době policejního zátahu měl na svědomí osm aut, která dokázal ukrást sám během dvou nocí. K jejich dočasnému ukrývání používal v Prostějově a okolí 13 pronajatých garáží. K jeho častým partnerům z podsvětí patřili rusky a německy mluvící lidé. Sám se dokázal chránit i pomocí vyspělé techniky, kdy například používal také rušičky signálů mobilních telefonů, aby nemohl být sledován.

Reklama

Výběr článků

Načítám