Hlavní obsah

Seniora strhl proud rozvodněné Úhlavy, zachytil se keře

Právo, pab, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Asi osmdesátiletého muže ve čtvrtek dopoledne strhl proud rozvodněné Úhlavy u Přeštic na Plzeňsku. Seniorovi se podařilo zachytit keře. Z vody ho pak vytáhli hasiči. V podchlazeném stavu jej odvezla záchranná služba do nemocnice.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči při záchraně seniora

Článek

„Zkracoval si cestu k zahrádkářské kolonii přes zatopenou louku, kde ho strhl proud. Podařilo se mu zachytit keře poblíž silničního mostu, ze kterého se pak k němu slanili hasiči a dostali ho z vody,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Pomoc zavolal přímo starosta Přeštic Antonín Kmoch, který muže po pás ve vodě objevil, když společně s dalšími zaměstnanci městského úřadu monitoroval povodňovou situaci.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči při záchraně seniora

„Viděli jsme ho z mostu, jak stojí na zatopené louce, byl tam po prsa,“ řekl Právu Kmoch. „Křičeli jsme na něj, aby se nepokoušel dostat sám na břeh a raději počkal na pomoc. Přivolali jsme pomoc, za pět minut přijeli hasiči a z mostu ho pomocí lezce a lan vytáhli,“ uvedl Kmoch.

Podle hasičů byl zásah tak trochu kuriózní v tom, že měli ve stejném čase plánované cvičení na záchranu tonoucího.

Reklama

Výběr článků

Načítám