Hlavní obsah

Vykládal kamión, řidič se rozjel a muže zavalil vysokozdvižný vozík

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté vyšetřují usmrcení z nedbalosti. Tohoto trestného činu se měl ve čtvrtek dopustit sedmapadesátiletý řidič nákladního automobilu na svém pracovišti v Ostravě-Přívoze. Pravděpodobně při vykládce se nečekaně s nákladním vozem rozjel a shodil vysokozdvižný vozík i s dvaačtyřicetiletým řidičem. Ten na místě podlehl svým vážným zraněním.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Událost se stala ve čtvrtek kolem 14:30. Dvaačtyřicetiletý muž vykládal pomocí vysokozdvižného vozíku z nákladního prostoru kamiónu paletu se stavební směsí. Při vykládce se však zřejmě řidič náklaďáku rozjel, přičemž došlo k pádu vysokozdvižného vozíku,“ informovala ostravská mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že policisté místo činu ohledali a vyslechli svědky. “Řidič nákladního vozu nebyl pod vlivem alkoholu. Ve věci policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ shrnula Holčáková.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že když zdravotníci přijeli na místo, muž už nejevil žádné známky života. „Pracovník byl přimáčknutý vysokozdvižným vozíkem. Zasahující lékař už jen konstatoval jeho smrt,“ upřesnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám