Hlavní obsah

Soud vdovci za smrt ženy odškodné nepřiznal, navíc musí platit výlohy

Právo, Aleš Pelikán

Se svými třemi syny požadoval Roman Bečka ze Skalice na Litoměřicku po litoměřické nemocnici téměř jeden milión korun jako odškodné za smrt své ženy při porodu před čtyřmi lety. Okresní soud v Litoměřicích ve středu jeho žalobu zamítl, nedostane tak ani korunu a nyní bude muset platit navíc drahé soudní výlohy.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Roman Bečka před litoměřickým okresním soudem

Článek

Bečka požadoval pro sebe a pro každého ze tří synů 240 tisíc korun a úroky. Podle soudu ale nebyla žaloba důvodná, žalujícímu se prý nepodařilo unést důkazní břemeno.

„Žalobcům se nepodařilo prokázat, že by žalovaný porušil nějakou svou povinnost,“ řekla soudkyně Daniela Liscová.

Bečka má podle soudu zaplatit čtvrtinu soudních výloh občanskoprávního sporu ve výši přes 32 tisíc korun, nezletilí synové výlohy platit nemusí. Další čtvrtinu musí uhradit z právních nákladů nemocnice, která je teprve vyčíslí.

S tím ale Bečka nesouhlasí, proto plánuje odvolání. „Dalo se to tušit vzhledem k tomu, co nemocnice udělala,“ reagoval Bečka po skončení soudu s tím, že se určitě odvolá. Nyní je v těžké životní situaci, protože přišel o práci a neví, z čeho soudní náklady zaplatí.

Soud kvůli smrti ženy nebyl jediný. V trestním řízení soud už dříve lékaře osvobodil s tím, že smrt rodičky zapříčinila embolie, již nelze předvídat.

Reklama

Výběr článků

Načítám