Hlavní obsah

Snědl lysohlávky a zdemoloval byt, lapit ho museli strážníci

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklý hluk vycházející z jednoho z bytů v Trýbově ulici zburcoval v sobotu v noci sousedy, kteří si na pomoc zavolali strážníky s tím, že z bytu jsou slyšet silné rány a křik. Odvahu sebral i jednaosmdesátiletý soused, který se do bytu snažil marně dozvonit, aby zjistil, co se vlastně děje.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přivolaní strážníci pak přes dveře slyšeli, kterak se v bytě za silného křiku demolují předměty. Protože i na zvonění strážníků nikdo nereagoval a podle sousedů bylo slyšet i volání o pomoc, zavolali strážci zákona pomoc své kolegy z Jednotky operativního zásahu.

„Ti se pak pomocí slaňovací techniky do bytu ve 3. patře dostali přes balkonové dveře. Vzápětí zjistili, že byt byl zdevastován a zařízení obydlí zcela rozházeno. V bytě se nacházel mladík, který byl zjevně psychicky  rozrušen a s hlídkou vůbec nekomunikoval. K posouzení jeho zdravotního stavu přivolali záchranáře. V ten moment začal agresivní muž napadat také strážníky, ti jej však zpacifikovali. Vzhledem k tomu, že se na místě nacházelo velké množství hub, pojaly hlídky podezření, že se muž přiotrávil psychotropními látkami a proto k případu byla přivolána také republiková policie,“ prohlásila mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Muž nakonec skončil v nemocnici a případem se dál zabývá policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám