Hlavní obsah

Manželce oholil hlavu a nahou ji pověsil na půdě, za týrání dostal šest let

Právo, Patrik Biskup
Rokycany

Na šest let bude mít Zuzana K. pokoj od svého manžela, který ji ponižoval, bil a mučil. Okresní soud v Rokycanech ho poslal do vězení s ostrahou za týrání a znásilnění. Devětadvacetiletá žena ze Slovenska si se svým partnerem a otcem jejich čtyř dětí prožila peklo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Soud neměl pochybnosti o výpovědi obžalované. Jednalo se o dlouhodobé týrání," uvedla předsedkyně senátu Martina Šimánková.

"Podle vyjádření znalkyně byla poškozená žena závislá na dominantním partnerovi. Nechtěla si přiznat, že žije s násilníkem a asociálem, proto se jeho chování také snažila zpočátku obhajovat," dodala soudkyně.

„Začalo to všemožnými zákazy, urážkami a osočováním. Postupně se jeho agrese stupňovala, až došlo na bití. Fackoval mě i mlátil pěstmi. Jednou jsem dokonce dostala strašný výprask gumovým krokodýlem. Peníze mi dával jen s bídou na to, abych mohla dát dětem najíst,“ popisovala cizinka soužití s Josefem K., který pochází rovněž ze Slovenska a za kterého se provdala před 12 lety.

Od roku 2008 společně žili v Mýtě na Rokycansku. Manželovu podrážděnost nejprve vnímala tak, že je vytočený z práce, kde mu to nešlo zrovna podle jeho představ.

„Pak jsem zjistila, že má milenku. Přišlo mi, že když se s ní pohádal, tak si zlost vyléval na mně. Říkala jsem si, proč já, proč si nedělá fackovacího panáka z toho, kdo ho rozčílil,“ pokračovala žena ve své výpovědi.

Nejdřív mi oholil hlavu strojkem, pak želízky spoutal ruce a za lano mě pověsil na trám.
Poškozená

Velmi traumatizující pro ni byl manželský sex. „Svazoval mě, nutil k análnímu styku a do přirození mi strkal různé věci. Říkal, že když jsem ze sebe vytlačila čtyři děti, tak jedna jeho pěst se do mě taky vejde,“ řekla Zuzana K. Přesto stále věřila, že se manžel napraví a své chování změní. „Začal brát antidepresiva a do toho pil tvrdý alkohol. Bylo to ale ještě horší,“ vzpomínala.

Všechno vyvrcholilo koncem letošního března, kdy Josef K. nahou ženu pověsil za spoutané ruce na půdní trám a mučil ji.

„Nejdřív mi oholil hlavu strojkem, pak želízky spoutal ruce a za lano mě pověsil na trám. Pusu mi přelepil lepicí páskou a začal do mě kopat, až jsem se bolestí počůrala. Přitom křičel, že jsem obyčejná špína a kurva, která ho musí poslouchat,“ líčila žena děsivý zážitek.

Ona sama se chovala jako moje služka, pokud bych jí nechal volnou ruku, dělala by jeden kiks za druhým.
Odsouzený

Nepomohly jí ani úpěnlivé prosby nejstaršího syna, který vše viděl a otce žádal, aby matku pustil. „Odbyl ho tím, že si jen tak hrajeme,“ dodala žena. Když vše skončilo, svěřila se kamarádce, která okamžitě zavolala policii.

Josef K. označil obvinění za jednu velkou lež. „Hádky byly, ale k žádným vážným incidentům nedošlo. Ona sama se chovala jako moje služka, pokud bych jí nechal volnou ruku, dělala by jeden kiks za druhým,“ reagoval muž s tím, že za vším prý stojí manželčin nový přítel, který jí nalévá rozumy a štve ji proti němu.

Reklama

Výběr článků

Načítám