Hlavní obsah

Olympijský boxer Plachetka si za znásilnění odsedí osm let

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Krutou porážku v ringu života utrpěl boxer a olympionik Ľudovít Plachetka, kterého Krajský soud v Brně poslal na osm let do vězení za znásilnění. Hrozilo mu přitom až dvanáct let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ľudovít Plachetka

Článek

Soud neměl snadné rozhodování, protože ve výpovědi poškozené a korunní svědkyně byla řada rozporů, ale přiklonil se ke znalcům, kteří potvrdili, že mladá žena utrpěla posttraumatický šok.

Obžaloba kladla boxerovi za vinu, že loni v červenci znásilnil 20letou sestru své družky, se kterou žil pět let a vychovávali spolu dvojčata. K události mělo dojít v Plachetkově autě v pravé poledne u garáží ve čtvrti Husovice ve Vrbí ulici.

BEZ KOMENTÁŘE: Boxer Plachetka u souduVideo: Miroslav Homola, Právo

„Podle obžaloby jsem měl Šárku znásilnit tak, že jsem jí, jak sama uvádí, stáhnul legíny a kalhotky do kolen, ona ležela na zádech a já ji znásilnil. Není přece ani technicky možné, aby muž znásilnil takto ležící a v autě se bránící ženu, když má prakticky nohy u sebe a žádné prádlo ani jiné oblečení jí nepotrhá,“ argumentoval u soudu Plachetka.

Plachetka už byl v minulosti odsouzen za vraždu tehdejší tchýně, a to na 13 let. Odseděl si ale jen devět. Z vězení byl propuštěn v roce 2007 a mnoho nechybělo a k nynějšímu trestu by se mu připočítala čtyřletá podmínka.

Reklama

Výběr článků

Načítám