Hlavní obsah

Policie obvinila pět fotbalových rváčů z metra, jednoho ještě hledá

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie obvinila již pět útočníků, kteří 23. září ve stanici metra Staroměstská napadli dva fanoušky jiného týmu. Zároveň kriminalisté pátrají po dalším z útočníků s přezdívkou Ústečák.

Bitka fanoušků Slavie v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté sice měli k incidentu desítky poznatků, ale zatím se jim nepodařilo vypátrat jednoho z nejbrutálnějších útočníků. Na zveřejněném videu má muž maskáče a bílou kapuci.

Foto: Policie ČR

Policie hledá muže s přezdívkou Ústečák

„Muž je přezdíván „Ústečák“ a s největší pravděpodobností žije právě v Ústeckém kraji, nebo v oblasti severních Čech,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Policie hledá muže s přezdívkou Ústečák

Incident se odehrál po zápase fotbalových klubů Dukly a Slavie. Více než desítka mužů napadla dva příznivce jiného klubu. Jednalo se o velmi brutální útok, a i přestože oba muži na místě zůstali nehybně ležet, útočníci se k nim opakovaně vraceli a v napadení pokračovali.

Foto: Policie ČR

Policie hledá muže s přezdívkou Ústečák

Napadení přihlíželi cestující ze soupravy metra, která právě byla ve stanici, i cestující na nástupišti.

Jednoho z útočníků zadrželi policisté přímo po incidentu, další čtyři v následujících týdnech. Všech pět zadržených osob je ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám