Hlavní obsah

Muže na Karvinsku přimáčklo rameno pracovního stroje

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

O život padesátiletého muže, který byl těžce zraněn při práci se svařovací stolicí v jedné z karvinských firem, bojují od pondělního dopoledne lékaři ostravské fakultní nemocnice. Pracovní úraz prověřuje policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rameno pracovního stroje z dosud nezjištěných příčin přimáčklo muže a ten utrpěl těžké zranění. Pracovní zóna je jištěná laserovou zábranou, která nezareagovala. Na místě jsou policisté, kriminalistický technik i bezpečnostní technik, kteří zjišťují příčinu události,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl informoval, že na místě sanitka zasahovala po deváté hodině ranní. „Pacient byl v okamžiku příjezdu pozemní posádky v bezvědomí a jeho život v přímém ohrožení. Zasahující lékaři zjistili poranění v oblasti hlavy a krku,“ sdělil mluvčí.

Pacientovi také selhával dech, proto ho museli lékaři připojit k přístrojem řízené ventilaci. „Po ošetření na místě události byl muž připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Posádka vrtulníku zajistila rychlý a šetrný přesun zraněného i následné předání do péče lékařů urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám