Hlavní obsah

Devadesátiletá pacientka se v Klatovech zabila skokem z okna neurologie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Klatovští policisté vyšetřují od nedělního večera okolnosti smrti devadesátileté pacientky neurologického oddělení místní nemocnice. Kolem desáté hodiny ji našla ošetřovatelka ležet venku pod oknem jejího pokoje v prvním patře budovy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva byla seniorka na pokoji sama, personál ji kontroloval každou čtvrthodinu, protože se chovala neklidně a chtěla odejít domů. Kvůli tomu byla také přeložena na samotku, aby nerušila ostatní pacienty, a byla pod intenzivnějším dozorem.

Policie pracuje s několika verzemi. „Potvrzené máme zatím jen to, že šlo skutečně o pád z okna z přibližně čtyřmetrové výšky. Teď zjišťujeme, zda jde o nešťastnou náhodu, nebo jestli žena vyskočila sama při pokusu utéci z nemocnice,“ uvedl šéf klatovských kriminalistů Antonín Šmíd.

Mediální zástupce nemocnice Jiří Kokoška se nechtěl k události více vyjadřovat s ohledem na to, že ještě není ukončeno policejní šetření. „K podobné nešťastné události v této nemocnici v posledních letech nedošlo,“ dodal Kokoška.

Reklama

Výběr článků

Načítám