Hlavní obsah

Sedmnáctiletý opilý chlapec ujížděl policistům, nezastavil ho ani strom

– Hodonín
Právo, pko

Pořádně si užít závěr léta se podle všeho rozhodl opilý sedmnáctiletý mladík z Hodonínska. V noci na neděli sednul do Škody Felicie a vyrazil na cesty. Jenže nepočítal s tím, že ve stejnou dobu budou zrovna policisté ze Bzence kontrolovat projíždějící vozy.

Foto: Policie ČR

Felicie, kterou mladík ujížděl.

Článek

Mladík za volantem nerespektoval pokyn policistů k zastavení, místo toho šlápl na plyn a začal strážcům zákona ujíždět polní cestou na Moravský Písek. Policisté mu ovšem byli v patách.

Mladík v jednu chvíli při riskantní jízdě nezvládl řízení a narazil do stromu. Nicméně s lehce poničeným autem dojel až do Moravského Písku, kde z auta vyskočil a utekl.

Foto: Policie ČR

Opilému mladíkovi se podařilo autem pokácet strom.

„Policisté ovšem zanedlouho řidiče vypátrali. Za volantem seděl teprve sedmnáctiletý mladík, který k řízení osobního vozidla neměl žádné řidičské oprávnění. Navíc při dechové zkoušce nadýchal 0,9 promile alkoholu. Policejní hlídce uvedl, že alkohol požil až po nehodě. To potvrdí nebo vyvrátí odebrané vzorky krve. Za jeho noční výlet mu hrozí v přestupkovém řízení pokuta a zákaz řízení,“ prohlásil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Reklama

Výběr článků

Načítám