Hlavní obsah

Autobus narazil do dodávky a ta odletěla několik metrů do pole

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tři zraněné osoby si vyžádal střet autobusu s rakouskou dodávkou na rychlostní silnici R52 u Medlova na Brněnsku. Věci z havarovaných vozů byly rozházené několik desítek metrů po vozovce. Kolize se stala ráno na rušné komunikaci směrem do Vídně.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Dodávka po nehodě s autobusem skončila v poli.

Článek

Autobus Mercedes Benz najel v odstavném pruhu zezadu do stojící dodávky Ford Tranzit. „Dodávku náraz odmrštil a vozidlo skončilo na svahu u komunikace převrácené na boku zhruba deset metrů od silnice a několik metrů pod úrovní vozovky. Autobus po střetu s dodávkou ještě narazil do středových svodidel a po zhruba 300 metrech se zastavil v odstavném pruhu,“ popsal nehodu mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Věci z obou vozidel byly rozházeny po celé silnici.

„Řidič dodávky zastavil v odstavném pruhu z důvodu poruchy na vozidle, po chvíli do něj narazil autobus, jehož řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Přesné příčiny nehody jsou ale předmětem vyšetřování,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Straková.

V dodávce s rakouskou registrační značkou se zranila dvoučlenná turecká osádka. V polském linkovém autobusu, který jel na trase z Itálie do polské Gliwice a vezl 39 Poláků, čtyři Italy a čtyřčlennou osádku, byl zraněn jeden z řidičů. Na desítkách metrů komunikace zůstaly střepy a úlomky z havarovaných vozidel.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Autobus byl po nehodě odražen 300 metrů.

K uvolnění vozovky byl povolán vyprošťovací automobil z Brna. Lidé z autobusu pokračovali v cestě náhradním autobusem. Úplný dopravní provoz se podařilo obnovit až po poledni.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Dodávka po nehodě s autobusem skončila v poli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám