Hlavní obsah

Tragická srážka auta s kamiónem a dodávkou zablokovala dálnici D5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda s tragickým koncem se stala v pondělí nad ránem na dálnici D5. Srážka tří vozidel si vyžádala jeden lidský život, jedno těžké a tři lehká zranění. Silnice byla ve směru na Prahu uzavřena.

Foto: HZS Středočeského kraje

Dálnice musela být několik hodin uzavřena.

Článek

Před sedmou hodinou ranní se v tomto místě srazila tři vozidla: nákladní auto, osobní vůz a dodávka. Na místě zasahoval vrtulník záchranářů. Mluvčí středočeské policie Soňa Budská uvedla, že zemřel dvaačtyřicetiletý řidič auta. Mrtvý řidič i zranění, mezi kterými měly být i dvě děti, byli podle policistů cizinci.

Nákladní auto podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové před nehodou vyjíždělo od benzinové čerpací stanice a osobní auta do něj narazila zezadu. Oběť a zranění podle mluvčí jeli v prvním autě, které pod kamión vjelo. "Hasiči zraněné vyprostili a předali je do péče záchranářů," doplnila Kostková.

Podle některých svědků mohla kamiónu těsně před nehodou prasknout pneumatika. Mluvčí berounské policie Lenka Uriánková řekla, že je to jen jedna z vyšetřovacích verzí. Pneumatika nebo jiná část kamiónu se údajně mohla z auta uvolnit také těsně po střetu. "Na přesné určení příčiny nehody je příliš brzy," uvedla Uriánková. Policisté budou hodnotit výslechy řady svědků.

Foto: HZS Středočeského kraje - Tomáš Hradil

Při tragické nehodě zemřel jeden člověk, tři se zranili.

Dálnice měla být původně podle údajů webu Národního dopravního informačního centra uzavřena do 9:00, později byla uzavírka prodloužena do 11:00, kdy byla dálnice plně zprovozněna.

Foto: HZS Středočeského kraje - Tomáš Hradil

Dálnice musela být několik hodin uzavřena.

Řidiči objížděli uzavřený úsek přes exit 41 u Cerhovic. Naopak provoz v opačném směru na Plzeň byl pouze omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám