Hlavní obsah

Přepadl banku a chtěl ujet na kole, při tom ztratil peníze i granát

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přepadení jako z povedené parodie má na svědomí zatím neznámý lupič, který se vydal za kořistí do jedné z bank na Křídlovické ulici v Brně. V pátek odpoledne přistoupil k přepážce a pracovnici podstrčil lísteček se vzkazem, že má u sebe granát a chce peníze. Při útěku mu však část těchto peněz spadla na zem i s granátem.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se pokusil vyloupit banku s granátem v ruceVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič pracovnici za přepážkou podstrčil nejen lísteček se vzkazem, ale také jí ukázal granát, který měl v ruce. Pracovnice za přepážkou si nehodlala hrát zbytečně na hrdinku a lupiči peníze vydala. Ten si je vzal do náruče a dal se na útěk, jenže peníze mu začaly z náručí padat a velkou část vytrousil přímo před bankou na chodník. Tam mu vypadl z kapsy i granát, naštěstí nefunkční.

Po tomto představení lupič uznal, že bude nejlepší prásknout do bot, sedl na bicykl a z místa ujel. Pracovníci banky pak posbírali poztrácené peníze a zjistili, že si lupič odvezl necelých třicet tisíc korun.

„Dle zjištěných informací od pracovníků a z bezpečnostní kamery se jedná o muže ve věku přibližně 40 let, vysokého asi 175 cm, plnoštíhlé postavy. Na tváři měl hustý nepřirozeně vypadající plnovous, možná se jednalo pouze o maskování, dále měl dioptrické brýle s kulatými obroučkami a na hlavě tmavou čepici s kšiltem, vlasy má krátké tmavé barvy. Hovořil česky bez přízvuku,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že jakékoli informace od občanů policisté přijímají na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám