Hlavní obsah

Žena z Hradce Králové uvěřila kartářce a přišla o zlaté šperky

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Devětačtyřicetiletá kartářka z Hradce Králové bude muset zřejmě přerušit svou živnost. Policisté ji podezírají, že se letos v květnu dopustila zpronevěry, když obalamutila svou klientku, vylákala od ní zlaté šperky a ty pak zastavila v jedné z hradeckých zastaváren.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na počátku příběhu byla matka, které se rozhodla pomoci od problémů své dceři. Domluvila jí schůzku se ženou, která údajně ovládá věštění z karet.

„Ženy se setkaly v jednom z hradeckých parků. Během výkladu karet kartářka klientce řekla, že jí hrozí nebezpečí. Následně od poškozené pod záminkou odvrácení hrozícího nebezpečí vylákala během dvou květnových schůzek tři řetízky, dva přívěsky a tři prsteny,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Údajná věštkyně tvrdila, že provede očištění šperků, které žena neustále nosí na sobě, od hrozícího nebezpečí. Zda tak učinila, není jisté, protože věštkyně na smluvené setkání, kde měla předat očištěné věci zpět majitelce, nepřišla. Poškozené pětačtyřicetileté ženě svým jednáním způsobila škodu za téměř 21 tisíc korun.

„Podvodnice část přisvojených zlatých šperků zastavila v jedné z hradeckých zastaváren za částku tři tisíce korun. Zbývající věci si ponechala,“ pokračovala mluvčí s tím, že podezřelá žena policistům uvedla, že se nacházela v zoufalé finanční situaci. „Získané peníze za šperky údajně použila pro nákup životních potřeb, a to převážně potravin. Nezaměstnaná žena, která byla již v minulosti za podvodné jednání několikrát odsouzena, se prý za své jednání stydí,“ uzavřela Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám