Hlavní obsah

Žalobci obstavili Rathovým komplicům majetek

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústecké krajské státní zastupitelství nechalo obstavit nemovitosti ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové a exposlance Petra Kotta, které policie zadržela a obvinila spolu s poslancem a bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dům v Rudné u Prahy, v němž podle informací Práva žije Kateřina Pancová s Petrem Kottem.

Článek

Žalobci zaplombovali dům Pancové v Rudné u Prahy, ve kterém bydlí spolu s Kottem a ve kterém byli všichni tři minutý týden zatčeni, ale i další domy v Jílovém u Prahy a v Hostivicích. Kott pak má obstaveny nemovitosti v Doksech a Bakově nad Jizerou. Vyplývá to ze záznamů v katastru nemovitostí, o kterých jako první informoval server Lidovky.cz.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová nechtěla zablokování majetku jakkoliv komentovat, každopádně úřady k takovému kroku přistupují v případě podezření, že na nákup nemovitostí byly použity špinavé peníze pocházející z trestné činnosti.

Návrh na obstavení majetku má vady

Z výpisu zároveň vyplývá, že ústečtí žalobci podali návrh na obstavení majetku obou obviněných s formálními vadami, na jejichž odstranění teď mají tři týdny. I přes tyto nedostatky ale podle šéfa pražského katastrálního úřadu Karla Večeřeho zůstává pondělní zaplombování všech nemovitostí v platnosti.

Pancová s Kottem tak v souvislosti s rozhodnutím státního zastupitelství se svými domy jakkoliv nakládat nemohou, samotného Ratha se ale toto opatření netýká. U jeho domu v Hostivici totiž v katastru žádná plomba není.

Pancová a Kott jsou spolu s Rathem a dalšími pěti viněni z toho, že zmanipulovali zadání tendru na rekonstrukci buštěhradského zámku. Pancová a Kott podle médií nechali upravit projekt financovaný z evropských fondů tak, aby se cena za opravy zvýšila o 46 milionů korun. Rath s tím prý souhlasil, policie ho dopadla se sedmimilionovým úplatkem minulé pondělí večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám