Hlavní obsah

Policisté v Brně pátrali v klubech po nezletilých pijácích

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V noci z pátku na sobotu vyrazili policisté a strážníci v Brně na rozsáhlou kontrolu nočních klubů a diskoték. Cílem bylo prověřit podávání alkoholu mládeži a zda se tu neschovávají hledaní pachatelé.

Článek

Společně s policisty se do akce zapojili i pracovníci Ochranného svazu autorského (OSA), kteří zase kontrolovali smlouvy o hudební produkci. Celkem policisté zkontrolovali 38 lidí, 1 osobu předvedli k podání vysvětlení a zjistili 3 mladistvé s alkoholem v krvi.

Policejní kontroly zhruba za 4 hodiny navštívily víc jak 20 klubů a podobných zařízení a první úlovek přišel krátce po zahájení akce.

V klubu v Křenové ulici policisté odhalili skupinku mladistvých dívek, které se snažily rychle prchnout. Narazily však na kriminalisty, kteří stáli u vchodu. Ukázalo se, že jde o dívky, které popíjely pivo, ač jim bylo pouhých 17 let.

"Byly jsme tu s kamarádkami a nenapadlo nás, že tu bude šťára. Jinak bychom tu nebyly zůstaly bychom doma," řekla Právu jedna z dívek, u které dechová kontrola prokázala alkohol.

Dívka pak přiznala, že návštěva nočních klubů je u ní na denním pořádku, protože žije v pronajatém bytě bez rodičů a občas tam má i nějakého přítele.

Našly se i drogy

Přestože mnoho podnapilých mladistvých policisté ani strážníci už nezjistili, podařilo se jim zajistit ještě mladíka, který měl u sebe velké množství marihuany.

"Ukázalo se, že toho má u sebe podstatně víc, než je pro jeho potřebu a tak jsme ho předali policistům k dalšímu opatření," uvedl mluvčí strážníků Vít Cvrček.

Malý počet zajištěných dětí dospívajících pod vlivem alkoholu byl daný i tím, že se hospodští rychle varovali a proto před kluby postávali mladí lidé, kteří vyčkávali, až kontroly pominou.

"Je to nepopulární, ale chceme dosáhnout toho, aby se v klubech nenalévalo dětem a dospívajícím. Přestože jde o již asi devátou akci od začátku roku, pořád jsou někteří nepoučitelní. Pokud jde o první prokazatelný prohřešek, tak to řešíme pokutou, ale pokud se to opakuje, tak takový číšník nebo výčepní skončí v trestním řízení," řekla Právu mluvčí Městské policie v Brně Denisa Kapitančiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám