Hlavní obsah

Přeplněný favorit narazil do stromu, zranilo se šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tatobity (Semilsko)
Aktualizováno

Šest mladých lidí se v neděli zranilo při nehodě favoritu u obce Tatobity na Semilsku. Vůz narazil do stromu. Dva lidé z posádky se zranili těžce, řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Jednoho vážně zraněného muže musel do nemocnice přepravit vrtulník.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

U nehody zasahoval i vrtulník

Článek

Havárie se stala kolem 07:30 mezi tatobitskou částí Žlábek a sousední obcí Žernov. Oba vážně zranění skončili v Krajské nemocnici v Liberci. V autě jeli ještě další čtyři lidé. "Jejich zranění byla předběžně kvalifikována jako lehká a jsou v turnovské nemocnici," doplnila Suchánková.

Dvaadvacetiletého řidiče museli hasiči z vozu vyprostit. "Šofér měl přelámané nohy zaklíněné pod pedály a na jeho vyproštění jsme použili hydraulické nářadí," uvedl velitel čety semilských hasičů Petr Vlach. Muž, pro kterého letěl vrtulník, zřejmě nebyl připoutaný. Hasiči jej pomáhali oživovat.

"(Řidič) utrpěl polytrauma, byl v bezvědomí a záchranáři ho museli napojit na řízenou ventilaci," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Druhého vážně zraněného do nemocnice převezla sanitka. Byl při vědomí.

Okolnosti nehody zjišťují policisté. Vyloučeno není ani řízení pod vlivem alkoholu. To patří právě o Velikonocích k častým prohřeškům řidičů. Policie se proto o svátcích rozhodla na silnicích výrazně zvýšit počet kontrol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám