Hlavní obsah

V Česku jsem nikdy nebyl, tvrdí z vraždy obžalovaný Ukrajinec

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ukrajinec Ivan Michajlovič Guzo obžalovaný za 16 let starou vraždu seniora v Ústí nad Labem Střekově, stále tvrdí, že v Česku nikdy dříve nebyl. V době činu prý byl po autohavárii v nemocnici na Ukrajině. Soud si o tom vyžádal přes Interpol informace od ukrajinských policistů, podle nich to ale již není možné ověřit.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ivan Michajlovič Guzo u ústeckého krajského soudu

Článek

V roce 2010 měl nyní 38letý Guzo bydlet na Slovensku s přítelkyní, ve čtvrtek ale u soudu tvrdil, že na sklonku roku 2009 měl bouračku v Moskvě a následně se léčil se zlomenou nohou doma na Ukrajině.

Také o této nehodě si chce soud vyžádat informace. Guzovo tvrzení o zraněních po dvou nehodách potvrdil ve zprávě vězeňský lékař. Nelze prý ale přesně uvést, kdy se zranění stala.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ivan Michajlovič Guzo u ústeckého krajského soudu

U soudu také vypovídala svědkyně, která Guza i oběť vraždy znala od vidění. V soudní síni ho ale nepoznala.

„Toho pána nepoznávám, nevím, jestli je to on, nebo ne,“ řekla soudu. Guzo byl jako uprchlý za vraždu seniora na Střekově odsouzen na 13 let do vězení. Loni v září byl na základě eurozatykače dopaden na Slovensku a vydán do Česka. Tady pak požádal o nové soudní líčení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ivan Michajlovič Guzo u ústeckého krajského soudu

Motivem vraždy měl být podle obžaloby zištný prospěch. Guzo měl gumovou hadičkou 11. dubna 1996 uškrtit v Ústí nad Labem – Střekově 75letého seniora, kterého dobře znal a navštěvoval. Po činu měl jeho byt prohledat a ukrást z něj nezjištěné množství peněz a další cennosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám