Hlavní obsah

Drogový dealer v Porsche najížděl do policistů z brněnského týmu Toxi

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dramatický zásah za sebou mají brněnští policisté z protidrogového Toxi týmu. Už půl roku byli na stopě sedmatřicetiletému muži, který vyráběl a prodával drogy na různých místech Brna. Nakonec se kriminalistům podařilo objevit jeho skrýš v garáži v Brně-Dolních Heršpicích. Před týdnem se měl sledovaný muž pustit do dalšího vaření a strážci zákona tak připravili zátah.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Na místě skutečně zadrželi za užití donucovacích prostředků muže, který v garáži vyráběl omamnou látku. Kromě plynového vařiče, varného skla a dalších věcí, policisté zajistili pětadvacet gramů efedrinu a dvě psaníčka s hotovou drogou. Výrobce s obdobnou trestní minulostí tak putoval rovnu do policejní cely,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

To ovšem nebyl zdaleka konec akce. Pro drogu si měl přijet dealer, a tak se policisté nachystali k dalšímu zákroku. Zanedlouho na místo vjelo luxusní Porsche s podezřelým mužem a spolujezdkyní. Strážci zákona ho z obou stran zablokovali, jenže osádka se zamkla, řidič náhle dupl na plyn, několikrát narazil do policejních aut a začal ujíždět.

Porsche policistům zmizelo na dálnici

„Muže za volantem nezastavily ani varovné výstřely. Jen díky obrovskému štěstí nebyl nikdo zraněn, jelikož řidič naprosto bez zábran několikrát agresivně najel i na členy zásahového týmu. Policisté ihned začali luxusní vůz pronásledovat, bohužel v okamžiku, kdy řidič najel na dálnici, se kriminalistům v civilních služebních vozidlech ztratil z dohledu,“ popsala dramatické chvilky Straková.

V jiném voze v Brně

Policisté se ale nevzdali, ihned rozjeli pátrací akci a už ten den večer se jim podezřelého podařilo zahlédnout v jiném autě v Brně. Následovala blesková akce a muž skončil v policejních poutech.

„V autě policisté našli i injekční stříkačku s pervitinem. V současné chvíli jsou oba stejně staří muži stíhaní za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a muž, který několikrát úmyslně ohrozil policisty vozidlem, je obviněn také z trestného činu násilí proti úřední osobě. Oběma pánům tak hrozí několikaleté pobyty za mřížemi,“ zakončila Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám