Hlavní obsah

Zloděj na hřbitově v Ostravě vykopal a ukradl cínovou rakev

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Důkazem toho, že ukrást se dá opravdu všechno, je nejnovější případ, který vyšetřuje policie v Ostravě. V noci na středu někdo na hřbitově v Ostravě-Mariánských Horách odsunul desky čtyř hrobů a minimálně z jednoho z nich ukradl i cínovou rakev. Policie nyní kontaktuje i majitele dalších hrobů, aby se přesvědčila, zda rakev nezmizela i jim.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Dosud nezjištěný pachatel odsunul horní desky čtyř hrobů, přičemž u jednoho hrobu došlo i k poškození této desky. Dále pachatel v minimálně jednom případě odcizil z útrob hrobu cínovou rakev,“ uvedla mluvčí Holčáková. Bližší podrobnosti ale nesdělila.

Vyšetřovatelé se nyní obracejí na lidi, kteří zjistí také poškození hrobu na uvedeném hřbitově, aby kontaktovali okamžitě policii. Případ kriminalisté šetří pro podezření z přečinu hanobení lidských ostatků.

„Tento přečin prověřují ostravští policisté výjimečně, pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody na dvě léta,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám