Hlavní obsah

Policie už zná totožnost mladíků, kteří odpálili kulovou pumu v Brně

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Možná ještě hodně dlouho si bude vyčítat skupina mladíků to, že si své silvestrovské řádění na brněnském náměstí Svobody natočila a následně se s ním pochlubila na internetu. Odpálení kulové pumy, při které zřejmě jen shodou náhod nebyl nikdo zraněn, totiž začali vyšetřovat policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Na náměstí v Brně vybuchla kulová puma

 
Článek

Hned den poté, co na nebezpečnou zábavu upozornila média, se policistům podařilo zjistit hlavní aktéry události. [celá zpráva]

„Několik osob už bylo podat vysvětlení. Zatím neexistuje právní kvalifikace, bude záležet na znaleckém posudku,“ potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že policistům při pátrání velmi pomohla veřejnost.

Pyrotechniku typu kulové pumy by mělo být možné koupit jen na zvláštní povolení, odborníci se proto podivují, kde k ní skupinka amatérů mohla přijít. Profesionální ohňostrůjci také upozornili, že puma by se měla odpalovat jen z hmoždíře a nikoli pohozená na zem a odpálená pomocí zapalovače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám