Hlavní obsah

Při požáru bytu v Zábřehu zemřel muž

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Tragicky končil požár, který ve středu časně ráno vypukl v bytě domu na ulici 28. října v Zábřehu na Šumpersku. Zemřel při něm osmdesátiletý muž. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun. Hasiči se o požáru dozvěděli osm minut po půl třetí ráno.

Článek

„Na místo vyrazili profesionální hasiči z Šumperka a Zábřehu a dobrovolní ze Zábřehu a z Lukavice,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hořelo podle ní v bytě ve třetím podlaží řadového čtyřpodlažního bytového domu. „Při průzkumu hasiči uvnitř objevili osmdesátiletého muže, kterého transportovali mimo prostor požáru, okamžitě zahájili oživovací práce a povolali na místo zdravotnickou záchrannou službu. Muže se však již oživit nepodařilo,“ uvedla mluvčí.

Požár byl podle ní lokalizován již krátce před třetí hodinou ranní. Z domu bylo preventivně evakuováno sedm osob, z nichž jedna se lehce nadýchala zplodin hoření a byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

„Požár kompletně zničil pokoj, ve kterém muž spal, a jeho vybavení. Zbývající část bytu byla pouze zakouřena. Příčina vzniku požáru se šetří,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám