Hlavní obsah

Řidič s BMW v Ostravě neskončil na trávníku kvůli cukrovce, ale alkoholu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než čtyři promile alkoholu zjistili lékaři v krvi řidiče BMW, který ve středu odpoledne skončil v Ostravě svou zběsilou jízdu na trávníku v těsném sousedství přechodu pro chodce. Muž po nehodě podle policie vůbec nereagoval na podněty a nekomunikoval. Zpočátku si policisté mysleli, že ho postihl infarkt nebo diabetické kóma. O případu informovala mluvčí ostravské policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muže za volantem BMW si podle mluvčí nejprve všimli stavební dělníci, kteří opravovali vozovku na Hornopolní ulici.

„Auto se mělo po komunikaci pohybovat nestandardně, zmatečně i velmi pomalu. Vůz skončil po zvláštní jízdě v těsném přechodu pro chodce, částečně na travnaté ploše,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Na místo dorazili policisté i záchranáři.

„Lékař rozhodl o transportu do nemocnice, na těle 48letého muže nebylo patrno zranění, okolnosti na místě nasvědčovaly kolapsu. Muž nereagoval, nacházel se v bezvědomí. Až vyšetření v nemocnici deklarovalo pravděpodobnou příčinu stavu řidiče, kterou nebylo onemocnění, ale těžké ovlivnění alkoholem. První rozbor, realizovaný v nemocnici, detekoval zhruba 4,2 promile alkoholu,“ sdělila mluvčí.

Případ je šetřen pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám