Hlavní obsah

Záběry odhalují brutalitu útočníků z metra, které dopadli policisté

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté vypátrali všechny agresivní útočníky, kteří na konci letošního července napadli cestující v pražském metru. Muži zaútočili třikrát během sedmi minut. Celý incident zachytily kamery v metru.

Článek

Ze záznamů je patrné, jak nejdříve dva mladíci přicházejí vestibulem metra A ve stanici Můstek a snaží se slovně vyprovokovat dva postávající muže. Posléze jeden z útočníků kopne do osmadvacetiletého muže, vzápětí svůj útok opakuje. Napadení se začali bránit, ale v té chvíli přiběhla druhá část skupiny.

Po opakovaném brutálním napadení zůstali oba muži ležet bezvládně na zemi. „Celá skupina odešla k nástupišti, cestou se jeden z nich naklonil k ležícímu muži, kterému zvedl hlavu, položil a odešel pryč,“ uvedla Kropáčová.

O minutu později při nastupování do soupravy metra ještě udeřil ženu, která čekala na metro. Do metra útočníci nastoupili a odjeli pryč. Ve stanici Národní třída pak zaútočil sedmnáctiletý mladík na muže, kterého vyhodil ze soupravy a kopl ho do břicha.

„Osmnáctiletý a sedmnáctiletí muži, kteří zaútočili v prvním případě na dva poškozené v metru Můstek, byli obviněni z trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Další čtyři osoby budou v nejbližších dnech obviněni z trestného činu výtržnictví,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Napadený musel být měsíc vyživován hadičkami

Osmadvacetiletý napadený muž byl přivolanou rychlou záchrannou službou ošetřen a převezen do nemocnice. Při útoku utrpěl několik zlomenin v obličeji a zlomeninu čelisti a musel být operován.

„Závažné poranění způsobilo značné omezení jeho života, jeden měsíc byl vyživován pouze pomocí hadičky,“ doplnila Kropáčová.

Kriminalisté v tuto chvíli stále neznají ženu, již jeden z mladíků udeřil při nástupu do soupravy, a muže, kterého vytlačil z vagónu a kopl do něj. „Velmi bychom uvítali, kdyby se nám tyto osoby přihlásily na linku 158,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám