Hlavní obsah

Řidič srazil cyklistu, ten srážku nepřežil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tragicky skončil v úterý odpoledne na Karvinsku střet osobního auta s 59letým cyklistou. Ten na místě nehody zemřel. Ke srážce došlo kolem půl páté odpoledne v Bohumínské ulici v Karviné.

Článek

„Jednačtyřicetiletý řidič Opelu Corsa jel od Bohumína na Karvinou. V prostoru tříramenné křižovatky s místní komunikací se u průmyslové zóny střetl s cyklistou, který jel ve stejném směru a pravděpodobně chtěl z hlavní silnice odbočit vlevo,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Po střetu spadl cyklista na silnici a poranil si hlavu. „Byl v bezvědomí, první pomoc mu poskytli svědci. V okamžiku příjezdu záchranářů jeho životní funkce selhávaly. Posádka zahájila resuscitaci, která však byla bohužel neúspěšná,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie nařídila u mrtvého soudní pitvu. „Řidič nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na místo dopravní nehody byl přivolán soudní znalec z oboru silniční dopravy. Průběh tragické kolize a míra zavinění je předmětem vyšetřování,“ doplnila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám