Hlavní obsah

Mladík si na Přerovsku zatopil v autě a při vzplanutí motoru utrpěl popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

V kritickém stavu skončil čtyřiadvacetiletý mladík z Přerovska, který usnul v sobotu nad ránem v nastartovaném autě. Vůz začal hořet. Muži se sice podařilo z něj dostat ven, utrpěl však popáleniny na 65 procentech těla. Oheň zcela zničil jeho auto i sousední vůz. Případem se zabývá policie, řekla v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Článek

Muž podle policistů nejprve popíjel alkohol v pohostinství v obci Bohuslávky. "V době, kdy se ozvala únava, se mladík odebral k místnímu výletišti, kde měl zaparkované vlastní osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, do kterého si nasedl. Vzhledem k tomu, že bylo chladno, nastartoval motor, kterým si chtěl přitopit, a následně usnul," uvedla policejní mluvčí.

O požáru auta s uvězněným člověkem vevnitř se hasiči dozvěděli v půl čtvrté ráno. Během několika minut byla na místě jednotka dobrovolných hasičů. V době jejich příjezdu byl mladík už mimo vůz, hasiči jej poté předali záchranářům. Podle náměstka krajské záchranné služby Jana Weinberga utrpěl mladík rozsáhlé popáleniny.

„Podle zasahujícího lékaře šlo o popáleniny na 65 procentech těla druhého a třetího stupně. Muž byl převezen na popáleninové centrum ostravské nemocnice," řekl Weinberg. Podle mluvčího ostravské nemocnice Tomáše Oborného mladík leží na jednotce intenzivní péče a vzhledem k rozsahu popálenin je v kritickém stavu.

Od hořícího vozidla přeskočila jiskra na sousední auto Suzuki. Obě auta byla zcela zničena. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako předběžnou příčinu požáru technickou závadu, kvůli které se asi přehřál motor, a auto se vznítilo. Celková škoda na obou starších vozidlech byla předběžně vyčíslena na 17 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám