Hlavní obsah

Ruska okradená v Ostravě nabízí tisíc euro za ztracené fotky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Odměnu ve výši 1000 euro nabízí ruská turistka, které dosud neznámí zloději vykradli automobil zaparkovaný v podzemních garážích pod nákupním centrem Interspar v Ostravě-Porubě. Peníze vyplatí tomu, kdo jí pomůže zpátky k fotografiím z přenosného počítače, který byl mezi ukradenými věcmi.

Okradená Ruska nabízí odměnu 1000 euro za ukradený notebookVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Kromě notebooku s klávesnicí v azbuce, který asi českým zlodějům k ničemu nebude, zloději z auta sebrali i šperky za více než půl miliónu korun. Fotografie z notebooku jsou ale prý pro okradenou ženu mnohem cennější.

Turistka Alana Volkovová svou výzvu směřuje hlavně k překupníkům, kterým se počítač již mohl dostat do rukou. Krádež se odehrála v pondělí. „Jsme připraveni zaplatit 1000 eur tomu, kdo nám pomůže,“ řekla.

Chci zpátky fotografie, které mají pro mne obrovskou hodnotu. Je na nich rodinný archiv.
okradená žena

„Nejde mi o šperky, ani o hodinky, ale o data z počítače. Chci zpátky fotografie, které mají pro mne obrovskou hodnotu. Je na nich rodinný archiv, moji rodiče, snímky z cest,“ tvrdí Alana Volkovová, která do Evropy přijela až z daleké Sibiře. Se svým partnerem procestovala několik evropských zemí, nyní měla přes Brno a přes Ostravu namířeno do polského Krakova. V moravskoslezské metropoli prý zastavili jen proto, aby si udělali nákup.

Foto: Aleš Honus, Právo

Okradená Alana Volkovová

Automobil zaparkovali v podzemní garáži, a když se zhruba po půl hodině vrátili, bylo rozbité okno a věci byly pryč. „Pachatel odcizil například řetízky ze zlata, přívěšek s brilianty, náušnice s brilianty, prsteny s perlou, safíry a další věci,“ dodala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

V Rusku se sice také krade, v garážích pod obchody se ale auta nerozbíjejí.
okradená žena

Mezi ukradenými věcmi byly také luxusní hodinky a hlavně přenosný počítač značky MSI. Měl modrou barvu, klávesnici v azbuce a byl uložen v červené brašně.

Na dotaz, proč byla tak neopatrná a nechala drahé věci v autě, Alana Volkovová tvrdí, že u nich v Rusku by se něco takového nemohlo stát. „V Rusku se sice také krade, v garážích pod obchody se ale auta nerozbíjejí,“ dodala Ruska, která do čtvrtka bydlela v ostravském hotelu a čekala, až jí v servisu opraví vůz.

Policie čeká na svědky

Informace, které by mohly ženu přivést k jejím fotografiím, stejně jako svědectví potřebná pro dopadení pachatelů, mohou svědci poskytnout prostřednictvím policie.

„Žádáme svědky, kteří mohou uvést jakékoliv informace, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uvedla mluvčí ostravské policie s tím, že přenosný počítač například mohli pachatelé už nabízet někomu k prodeji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám