Hlavní obsah

Psovi před útokem na lidi někdo nastříkal do očí slzný plyn

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Dva muži byli ve čtvrtek večer vážně zraněni při útoku psa v Havířově. Podle svědků šlo o amerického buldoka. Dvaatřicetiletý muž utrpěl mnohačetná zranění na obou rukou a na noze, další třiašedesátiletý muž má poraněná předloktí na obou rukou, obličeji a podle policie přišel o ucho. Událost šetří policie.

Foto: Profimedia.cz

Americký buldok

Článek

Podle informací Práva se policie zabývá podezřením, že buldokovi někdo při návštěvě v bytě nastříkal do očí slný plyn. Policie však tuto informaci oficiálně nepotvrdila.

„K útoku došlo v jednom z havířovských bytů, kde byla na návštěvě paní se psem. Ten při odchodu napadl dvaatřicetiletého majitele a utekl na chodbu, kde vážně zranil dalšího náhodně procházejícího muže,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Dodal, že na místě zasahovali policisté a strážníci, kteří psa uspali. „Potom ho převezli do útulku,“ řekl.

Majitel bytu utrpěl podle mluvčího záchranky Ladislava Langa mnohačetná, tržně zhmožděná poranění na obou rukou a na levé noze a byl předán k ošetření na chirurgickou ambulanci havířovské nemocnice. Druhý muž utrpěl hluboké mnohočetné rány na předloktí obou horních končetin a v obličeji. Taktéž skončil v nemocnici.

Uspání až na několikátý pokus

Jako první na místě zasahovala městská policie. „Strážníci po příjezdu zjistili, že ve vchodu štěká pes, a slyšeli křik nějakého muže. Pak viděli psa, jak kouše muže do tváře. Když pes odběhl, snažili se muže dostat ven z domu a potom dveře zavřeli, aby pes nemohl utéct,“ řekl zástupce ředitele městské policie Daneš Skulina.

Dodal, že nakonec byl pes odchycen a uspán. „První ani druhá dávka nezabrala. Psa se podařilo uspat až na další pokus,“ doplnil Skulina.

Evakuace na lanech

Jednoho z pokousaných mužů, který se nacházel v bytě, museli hasiči spustit na laně z balkónu, protože pes se stále nacházel ve společných prostorách bytu.

„Velmi agresivní pes se pohyboval po schodišti, a tak hasiči nemohli zraněného snést na nosítkách dolů po schodech. Do bytu proto museli vniknout přes balkon a okno po nastavovacím žebříku. Zraněnému přímo v bytě poskytli první pomoc. Hasiči pak zraněného spustili dolů na lanech a předali jej rychlé záchranné službě,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám