Hlavní obsah

Policisté dopadli v tramvaji muže, který hrozil bombou v paneláku

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V tramvaji vypátrali policisté 37letého opilého muže, který ve středu odpoledne opakovaně hrozil výbuchem bomby v panelovém domě v liberecké Jáchymovské ulici. Kvůli jeho telefonátu museli policisté evakuovat čtyřicet obyvatel panelového domu, ve kterém je celkem 72 bytových jednotek.

Článek

Ve čtvrtek policisté muže obvinili z šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Právo o tom informovala mluvčí liberecké policie Ludmila Knopová, podle které volal muž na tísňovou linku 158 dvakrát, poprvé po půl třetí odpoledne. Poté, co policisté dům prohledali, a uplynula dvouhodinová lhůta, v níž měla nálož explodovat, ukončili v 17.15 hodin zásah. V půl sedmé se anonym ozval znovu z jiné telefonní budky.

„Operační důstojník na místo, odkud pachatel z telefonní budky v Lidových sadech volal, poslal hlídku. Když na místo přijížděla, odjížděla zrovna tramvaj ze zastávky,“ popsala Knopová. Policisté proto na další zastávce do tramvaje nastoupili a zkontrolovali cestující, neboť předpokládali, že mezi nimi může být volající anonym.

„Sedmatřicetiletý muž z Liberce byl vyzván k prokázání totožnosti, když byl poté dotazován na výhružný telefon, doznal se, že on je tím telefonujícím,“ shrnula Knopová.

Motiv jeho jednání policisté zatím neupřesnili, ale vliv na jeho jednání mohl mít i alkohol. V jeho krvi policisté dechovou zkouškou naměřili 2,4 promile alkoholu. Kvůli telefonátu museli na místě kromě policejních psovodů zasahovat také hasiči a záchranáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám