Hlavní obsah

Mafie nechala vzkaz pro policii - nábojnici v dlani oběti

Právo, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zastřelení podnikatele Petra Šebesty v luxusním areálu Vystrkov na Orlické přehradě loni 24. září bylo mafiánskou vraždou. Mrtvý Šebesta měl totiž v ruce prázdnou nábojnici jako symbol vyřizování účtů.

Článek

"Je to mafiánská výhrůžka, že tak dopadne každý, kdo začne spolupracovat s policií. Nábojnici nemusel do dlaně oběti nutně vtisknout vrah. Mohl to být někdo z těch, kdo byl u mrtvého těla před příjezdem policie," vysvětlil symboliku nábojnice policejní expert na problematiku organizovaného zločinu.

Tuto interpretaci nepotvrdil státní zástupce Richard Štainc ze středočeského Krajského státního zastupitelství, který dozoruje vyšetřování vraždy Šebesty. "Mohu potvrdit, že pachatel vložil do dlaně zastřeleného Šebesty prázdnou nábojnici. O symbolice nebudu spekulovat. Nemohu v současné době nic říci ani o motivech vraždy a vyšetřovacích verzích," řekl ve středu Právu Štainc. Přiznal, že vrah na místě činu mnoho stop nezanechal.

Policie skončila ve slepé uličce

Pro kriminalisty středočeské mordparty se vražda Šebesty stala těžkým oříškem. "Verzí, kdo měl zájem na zavraždění Šebesty, je příliš mnoho. Vyplývá to z výslechů zhruba tří desítek osob, rozsáhlých styků Šebesty, faktu, že nejméně ve dvou kriminálních případech vystupoval jako svědek s utajenou identitou," řekl Právu kriminalista, který se podílí na objasnění vraždy Šebesty.

Kauza Radovana Krejčíře

Šebesta figuroval jako svědek s utajenou identitou například v kauzách Radovana Krejčíře. Jde o případy půlmiliardového celního úniku při ropných obchodech společnosti M5 a vytunelování firmy Technology Leasing se škodou za asi 150 miliónů korun. Krejčíř byl omylem propuštěn z vyšetřovací vazby. Vazba byla na něj znovu uvalena loni uvalena 20. září, tedy čtyři dny před zastřelením Šebesty.

Reklama

Související témata:

Související články

Starka i jeho strážce jsou na svobodě

Příbramský podnikatel Jaroslav Starka a jeho osobní strážce Zdeněk Karnoš, kteří jsou obviněni z únosu šéfa Union Group Giuseppe Roselliho, jsou na svobodě....

Výběr článků

Načítám