Hlavní obsah

Starka i jeho strážce jsou na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příbramský podnikatel Jaroslav Starka a jeho osobní strážce Zdeněk Karnoš, kteří jsou obviněni z únosu šéfa Union Group Giuseppe Roselliho, jsou na svobodě. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 totiž nevyhovělo návrhu policie a neuvalilo na ně vazbu.

Článek

"Neshledali jsme důvody pro uvalení vazby," oznámil obvodní státní zástupce Tomáš Bláha.

Starka dnes telefonicky potvrdil, že byl i s Karnošem propuštěn již v úterý večer. "Jsem rád, že jsem venku, procházím se po fotbalovém stadionu a je mi dobře," uvedl.

Starka: je to vrchol kampaně proti mé osobě

Obvinění z vydírání rázně odmítá. Tvrdí, že Roselliho viděl naposledy před třemi až čtyřmi roky. Chata u Příbrami, ve které Roselli pobýval se svým osobním strážcem v době jejich zmizení, prý není Starky, ale jeho dobrého známého, dalšího obviněného příbramského podnikatele Romana Koláře.

"Dostal jsem objednávku na několikadenní pronájem luxusní chaty a nabídl jsem chatu Koláře. Že tam bude pobývat Roselli, jsem netušil," sdělil Starka. Jméno toho, kdo si u něj chatu zamluvil, zatím uvést nechtěl. "Označil jsem ho policii," řekl. Celou akci objednávky chaty považuje Starka za vrchol roční kampaně proti jeho osobě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám