Hlavní obsah

Chlapec si v autobusu do zad nevědomky zabodl jehlu, skončil na operačním sále

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Středočeští záchranáři zasahovali v úterý na Kladensku u 13letého chlapce, který si nevědomky způsobil vážné bodné poranění. Po převozu do nemocnice se podrobil náročné operaci. Podle informací Novinek si zatím z neznámých důvodů zabodl do zad několik centimetrů dlouhou jehlu, která ho vážně poranila.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Záchranářům případ ohlásil dispečink autobusové dopravy s tím, že 13letý chlapec se bodnul do zad. Cestoval autobusem do Hospozína, pravděpodobně ze školy. Přestože prvotní hlášení nevypadalo na vážnou událost, dispečink záchranářů na místo sanitku vyslal,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Záchranáři našli na chlapcových zádech malý vpich, připomínající spíše bodnutí od hmyzu. Chlapec si ale stěžoval na bolest při dýchání a při pohybu v oblasti hrudníku. „Záchranáři proto rozhodli o jeho převozu do nemocnice v pražském Motole,“ doplnila Janečková.

Rentgen ukázal vážné poranění

Až následné rentgenové vyšetření odhalilo vážnost situace. Podle informací Novinek měl totiž chlapec v těle zabodnutou jehlu několik centimetrů dlouhou, která mu způsobila vážné vnitřní zranění v oblasti hrudníku. Nemocnice se k poranění nevyjádřila.

„Chlapce jsme přijali, po vyšetření se podrobil operaci,“ řekl k události Novinkám Jaromír Morávek z motolské nemocnice s tím, že rodiče chlapce si nepřejí poskytovat žádné bližší informace.

Zatím není zřejmé, jak a kde k poranění chlapce jehlou došlo. "Prošetřujeme případ pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví neznámým pachatelem,“ doplnila mluvčí policie v Kladně Michaela Nováková.

Mladíci zapichovali do sedaček připínáčky  

Podobný případ s méně závažnými následky policisté od pondělí vyšetřují v Praze. Osmnáctiletí výrostci považovali za dobrou zábavu napíchat do sedadel autobusu pražské hromadné dopravy připínáčky. Měli však smůlu, řidič policistům dokázal chlapce podrobně popsat a ti rychle skončili na policejní služebně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám