Hlavní obsah

Tragédie u Prostějova udělala ze středy nejtragičtější den roku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem devět lidských životů si na českých silnicích vyžádaly ve středu dopravní nehody. Co do počtu obětí se tak stal 9. únor nejtragičtějším dnem od začátku roku 2011. Druhým nejhorším černým dnem roku byla středa 26. ledna, to nehody nepřežili čtyři lidé.

Článek

Informace vyplývají z předběžných statistických údajů policie. V loňském roce měl nejtragičtější bilanci 9. červenec, kdy do cíle svých cest nedojelo devět lidí.

Nejvíce lidských životů si ve středu vyžádala srážka dvou osobních automobilů na rychlostní silnici R46 u Prostějova. Řidička vozu BMW jedoucí od Brna směrem na Olomouc přejela ze zatím nezjištěných příčin do protisměru. Tam se srazila se Škodou Felicií. Při tragédii zemřelo všech šest účastníků nehody, včetně jednoho dítěte.

Tragický konec měly také další středeční nehody. Vůz srazil chodce v Nové Roli na Karlovarsku, zraněný muž podlehl vážným zraněním v nemocnici. Podle policie náhle vstoupil do silnice před projíždějící vůz. [celá zpráva]

Smutný konec měla také nehoda ve Slapech na Táborsku. Mladý řidič fiatu tam nepřežil náraz do stromu. Proč vůz vyjel ze silnice, zatím policisté zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám