Hlavní obsah

V karvinském bytě vybuchl plyn, dva lidé zraněni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Výbuch plynu karvinském bytě lehce zranil dva lidi. Podle informací policie došlo k explozi v sobotu dopoledne ve Školské ulici. Policisté evakuovali i dalších osm rodin z okolních bytů. Informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Článek

Výbuch nastal v posledním patře třípodlažního domu před 11:00. Jednoho člověka odvezli záchranáři na popáleninové centrum do ostravské fakultní nemocnice. Podle informací ČTK to byl majitel bytu, v němž plyn vybouchl. Lehce zraněnou ženu ošetřili na místě.

"Vyrazil nejen skleněné výplně oken v bytě, ale místy i celá plastová okna z rámů tak, že odletěla až 15 metrů daleko," řekl velitel směny městské policie v Karviné Jaroslav Novotný.

Policie evakuovala lidi z okolních bytů v daném vchodu, hlavním důvodem je hrozba narušené statiky domu. "Statik musí určit, jak jsou na tom stěny domu po otřesu," dodala policejní mluvčí.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster doplnil, že vedle bytu, kde došlo k výbuchu, byly značně poškozeny i zdi ve dvou sousedních bytech.

Všechny tři byty v nejvyšším podlaží jsou podle statika neobyvatelné. "Ostatní byty v nižších patrech ještě prohlíží. Jejich obyvatelé se tam snad budou moci později vrátit," dodala Viačková.

Hasiči škodu předběžně odhadli na čtyři milióny korun.

Zraněný muž se do bytu právě stěhoval

Lidé z poškozených bytů mohou využít i náhradní ubytování v jednom z karvinských hotelů, které jim zajistilo město. Podle mluvčí karvinského magistrátu Šárky Swiderové se z osmi evakuovaných rodin nastěhují do hotelu jen čtyři lidé, kteří žili přímo v sousedství bytu, kde vybuchlo.

"Muž se do bytu právě stěhoval. Když vešel dovnitř se stěhováky, rozsvítil a došlo k výbuchu," popsala Swiderová s tím, že dům patří společenství vlastníků.

"Muž se do bytu právě stěhoval. Když vešel dovnitř se stěhováky, rozsvítil a došlo k výbuchu," popsala Swiderová s tím, že dům patří společenství vlastníků.

Policii a hasičům se ještě nepodařilo stanovit přesnou příčinu exploze. "Z prvního ohledání není vůbec jasné, jak k tomu došlo. Zřejmě budeme muset přizvat znalce," dodala mluvčí. Zřejmé ale je, že s v bytě nenašel žádný předmět donesený zvenčí, který by mohl výbuch způsobit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám