Hlavní obsah

Mladá zlodějka ukradla kasičku s penězi pro oběti povodní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Mladá žena v Zákupech na Českolipsku ukradla v neděli po poledni kasičku, v níž bylo zhruba 4500 korun pro lidi postižené záplavami. Zlodějka přišla na benzínovou čerpací stanici a půjčila si klíč od toalet. Když ho vracela, využila nepozornosti obsluhy a kasičku s penězi odnesla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nastoupila do černého vozidla a odjela na Českou Lípu. Novináře o tom v neděli informoval krajský policejní ředitel v Libereckém kraji Milan Franko. Policie podle něj po dívce pátrá.

Mladá žena měla delší černé vlasy spletené do copu a na sobě měla bílé oblečení a červenou baseballovou čepici. "Byla štíhlá vysoká 170 až 175 centimetrů," popsal ženu Franko. Pokud by měl někdo k hledané ženě nějaké informace, může je sdělit kterémukoli oddělení policie nebo na linku 158.

Lidský hyenismus už se projevil

V Libereckém kraji to nejsou první krádeže, které policisté po záplavách zaznamenali. Ve vazbě skončili tři Poláci, které dopadla policie v úterý nad ránem v Raspenavě, když navrtávali nádrže automobilů a kradli benzín. [celá zpráva]

Pokusili se vykrást také jeden z domů. Na zloděje upozornili všímaví sousedé. Za krádež jim hrozí až osm let vězení. Protože se jich dopustili v době živelní pohromy, jsou tresty podstatně tvrdší bez ohledu na výši škody. Dopadení Poláci jsou recidivisté, kteří kradli i doma v Polsku. Dalších pět lidí, které policie chytila při krádežích v pondělí a v úterý v Chrastavě, je vyšetřováno na svobodě.

Na Liberecku v neděli podle Franka pokračovalo také pátrání po zmizelém sedmatřicetiletém podnikateli z Liberce. Muže připravila velká voda o jeho živnost v Nové Vsi u Chrastavy a od soboty ho rodina pohřešuje. "Dnes pokračovalo pátrání v okolí Nové Vsi, do něhož se zapojily tři desítky policistů," řekl Franko. Policie nasadila do pátrání psy i vrtulník s termovizí, zatím však nebylo úspěšné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám